RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 9
Astăzi: 208
Săptămînal: 2520
Lunar: 12563
Pe 3 luni: 38274

SEMINAR CU TEMA „TINERII ÎNCORPORAŢI ÎN VIAŢA BISERICII ŞI AI ŞCOLII” ÎN SATUL BUCIUMENI, RAIONUL UNGHENI

             Astăzi, 29 martie 2012, cu binecuvântarea şi participarea Prea Sfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în incinta sălii festive a şcolii din satul Buciumeni, raionul Ungheni, a avut loc Seminarul cu genericul „Tinerii încorporaţi în viaţa Bisericii şi ai Şcolii”. În dimineaţa zilei Ierarhul a fost întâmpinat de către parohul bisericii din localitate protoiereul Serghei MIZIN, primarul localităţii Dl Filip PETRECIUC şi de către copiii gimnaziului din sat.

            La această întrunire au participat elevii şcolii şi enoriaşii parohiei. Au participat cu rostiri de discursuri protoierul Andrei URSOI, Şeful Departamentului Eparhial Învăţământ Religios şi Catehizare, protoiereul Bartolomeu TURTUREANU, Şeful Departamentului Eparhial Relaţii Culturale şi Activitate Pastorală pentru Tineret, protoiereul mitrofor Dumitru TURTUREANU, paroh de onoare al bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din satul Sculeni, raionul Ungheni.

            În faţa celor prezenţi a prezentat un discurs şi Prea Sfinţitul Episcop PETRU cu tema „Educaţia autentica şi valorile perene o transmite Şcoala şi Biserica”, apoi cei prezenţi în sală în formă scrisă au adresat Ierarhului diferite întrebări, de asemenea au fost abordate problemele actuale ale societăţii.

            La finele programului Episcopul PETRU a anunţat că anul 2012 în cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni este dedicat Familiei Creştine şi că în acest an vor fi susţinute mai multe seminare, mese rotunde, întâlniri cu această tematică în parohiile Episcopiei. Cu acest prilej Chiriarhul a oferit daruri: plapume, calendare, icoane la zece doamne care au născut şi educă opt - zece copii în grija lor de mamă.

            Elevii au prezentat un impresionant concert, între altele menţionându-se despre plecarea părinţilor de acasă peste hotare şi dorul copiilor pentru părinţii lor. Toţi participanţii au primit în dar câte un calendar. În continuare a fost vizitată sala de clasă unde au loc orele de religie, Prea Sfinţitul dând apreciere pentru amenajarea acesteia şi oferind în dar bibliotecii şcolii un lot de carte religioasă. Dialogând cu profesorii din şcoală, aceştia au exprimat dorinţa de a fi intensificate orele de religie şi au conturat rolul edificator al moralei creştine în şcoală şi societate per ansamblu.
            În aceeaşi zi, Episcopul PETRU, a vizitat grădiniţa de copii şi biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din satul Buciumeni, unde a discutat cu preotul paroh despre planurile de activitate pentru viitor, probleme şi confruntări şi evident, despre ulterioara invitaţie a Episcopului PETRU la o slujbă arhierească.

            Toţi cei prezenţi la manifestarea zilei au exprimat profundă mulţumire Episcopului eparhiot şi preotului paroh pentru organizarea unei atât de necesare întruniri, atât pentru tineri, cât şi pentru cei vârstnici.

Pentu a citi din poeziile rostite de copilasi apăsaţi aici

Din aceiaşi categorie

COPIII POT FI MALTRATAȚI PSIHOLOGIC ȘI SEXUAL DE CĂTRE PEDOFILI PRIN REȚELELE DE SOCIALIZARE
06.10.2015 - Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

LĂSAŢI COPIII SĂ VINĂ LA MINE...
11.01.2012 22:59 - războintrucuvânt.ro

PREASFINŢITUL PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI A OFICIAT UN TE DEUM LA MARCAREA A 2 ANI DE LA INSTALAREA CRUCII MÂNTUIRII NEAMULUI, DIN ORAŞUL NISPORENI
28.08.2013 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni